Search:

Type: Posts; User: 40serieslover

Search: Search took 0.00 seconds.

  1. Replies
    13
    Views
    1,204

    Re: 1993 Ford 7740 sle issue(s)

    For anybody facing a similar issue.... It turned out to be a blown capacitor in the ECU presumably due to the wires rubbing in the loom and shorting it out!

    A 1 capacitor and abit of patients...
  2. Replies
    0
    Views
    172

    1993 Ford 7740 sle issue(s)

    Hi all.
    So another issue with the 7740 😒.... This time while driving up our lane after a few hours post knocking, the tractor lost all drive and hydraulics ect for steering and brakes!

    Any ideas...
  3. Replies
    13
    Views
    1,204

    Re: 1993 Ford 7740 sle issue(s)

    I have tried that ironhead, unfortunately it was no good... The error codes on these are self reseting when the error is no longer present.
  4. Replies
    13
    Views
    1,204

    Re: 1993 Ford 7740 sle issue(s)

    That's an interesting theory and makes alot of sense too. Either way I'd say the ECU needs to come out and get rewritten or repaired!
  5. Replies
    13
    Views
    1,204

    Re: 1993 Ford 7740 sle issue(s)

    Up until this week the bottom LCD never displayed anything only the top part displayed gears. That's why I find it odd!
    As far as I know it's just a basic sle no frills on the rear linkage at all!...
  6. Replies
    13
    Views
    1,204

    Re: 1993 Ford 7740 sle issue(s)

    No I don't have edc no panel with 3 knobs.
    Also I forgot to say there is no creeper on this tractor.
  7. Replies
    13
    Views
    1,204

    Re: 1993 Ford 7740 sle issue(s)

    Hi Agrimax, thanks for the reply.
    You are correct about the dash. Although I don't think it's an sle special... Just an early model.

    Thanks for the info on the linkage error codes, but I was led...
  8. Replies
    13
    Views
    1,204

    1993 Ford 7740 sle issue(s)

    Hi all.
    I'll try my best to explain this!

    So during the week while spreading dung, our 7740 lost drive with CP followed by e16 error on the dash and 31 and 59 below that. The clutch can't be...
  9. Replies
    15
    Views
    11,102

    Re: Matbro TS 280 Transmission

    Thanks for the reply, I don't understand why it's only running bad under load, doesn't miss a beat any other time.
  10. Replies
    15
    Views
    11,102

    Re: Matbro TS 280 Transmission

    Hi.
    I'm sorry to reply to an old thread.... But here goes!
    1997 ts270 started losing power on clamp work, half way up the pit engine revs die and she will not climb any further.
    We have checked,...
  11. Replies
    459
    Views
    380,965

    Re: Ford New Holland 8340 SLE help thread

    Hi, does anybody know the wiring pins to access the diagnostic menu on the 40series?
  12. Re: ------------------------Ford 7740---------------------------

    Really nobody? 😬
  13. ------------------------Ford 7740---------------------------

    I have a 1993 ford 7740 sle pre-qaud and has developed a few issues! (Don't they all) first of is the PTO is constantly turning which I assume is possibly the ipto band?

    Second is after a day's...
Results 1 to 13 of 13